Martı // Kitap Yorumu

by - Nisan 28, 2018


Görsel: Derya Tok
Yazar: Richard Bach 

Aman çocuk kitabı alıp da ne yapacağım diyerek pek küçümsemiştim kendilerini. (Derken yeni kitap siparişi girecekken iki de bir önüme çıkıp durdu. E baktım incecik, kara kuru bir şey. 15-20 sayfası da martı fotoğrafı ile dolu, alayım dedim. Ve iyi ki almışım.)

Rüzgara karşı savaşıyorsanız... yorulduğunuzda... Umutsuzluğa kapıldığınızda... Dinlenmek için yeniden tutunmak ve mücadelenizin değerini bilmek için... kütüphanenizde ki yüzlerce kitaba değişmeyeceğiniz ender bir kitap... Resimler ve cümlelerin dansı: MARTI

Sürüye katılmak istemeyenlerin dikkatlice okuması gereken bir kitap . Bence toplumun sıradanlaşma isteğini ve toplumdan farklı olmak isteyenlere karşı bu toplumun ne kadar acımasızca davranabileceğini tüm gerçekliğiyle anlatıyor. BU SIRADANLIĞA KARŞI KOYMAK İSTEYENLERİN NASIL ZORLUKLARLA KARŞILAŞACAĞINA DAİR KISA VE ÖZ BİR HİKAYE.

Bu kitabı bir cümle ile özetle deselerdi, kesinlikle herkes gibi olmayanların hikayesi derdim. 🌸

Altı çizilen cümleler:
"Yaşamın sevincin, mutluluğun, bilgisizlikten kurtulmanın anlamı buydu. Kendimizi bilgisizlikten kurtarıp akıllı, bilgili yaratıklar olarak yetiştirebiliriz. Özgür olabiliriz."

"Sen, sen olma hürriyetine sahipsin."

"...yaşamak için ne çok neden var!"

''Yaşam,bağrında taşıdığı olanaklardan ötürü ne büyük bir anlam yüklüydü!...Yaşamın bir amacı olmalıydı.Kendimizi bilgisizlikten arındırabilir;akıl,bilgi ve yücelik içinde özümüzü yeniden kazanabilir,özgür olabiliriz.Uçmayı öğrenebiliriz...''

Derya Tok

You May Also Like

0 Yorumlar