Orhan Veli'nin Yaprak'ı artık dijital platformlarda!

by - Haziran 05, 2020


TÜSTAV, 1949-1950 arasında Orhan Veli Kanık'ın öncülüğünde çıkan edebiyat dergisi Yaprak'ın tüm sayılarını erişime açtı.

15 günde bir yayımlanan dergi toplam 28 sayı çıkardı. Ankara'da basılan Yaprak Dergisinin adı arka ve ön olmak üzere iki taraf, bir yaprak sayfadan olmasından geliyor. İki sayfadan oluşsa da bu dergi içinde pek çok eser taşıdı. Cahit Sıtkı Tarancı, Sait Faik Abasıyanık, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Cahit Külebi gibi şair ve yazarlarında eserleriyle yer aldı



Dergiyi çıkarabilmek için ceketini sattı.

1 Ocak 1949'da, 15 günde bir okurlarıyla buluşan dergi kısa bir sürede başarıya ulaştı. Ekonomik sorunlar yaşayan Orhan Veli dergiyi çıkarabilmek için ceketini sattı. Son sayıyı çıkarabilmek için Abidin Dino'nun kendine hediye ettiği resimleri satmaya mecbur kaldı.



Arkadaşları Son Yaprak'ı çıkardı.

Trajik ölümünün ardından büyük bir üzüntüye boğan Orhan Veli arkadaşları tarafından anılmak adına Son Yaprak'ı çıkardılar. Tek sayı olarak basılan bu dergide Orhan Veli'nin daha önceden görülmemiş "Aşk Resmi Geçidi" adli şiiri de yer aldı.

Derginin tüm sayılarına ücretsiz olarak https://www.tustav.org/sureli-yayinlar-arsivi/yaprak/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Mucize Ruh Orhan Veli Kanık sayısına https://mucizeruhdergi.blogspot.com/p/10-say-orhan-veli-kank.html adresinden ulaşabilirsiniz





You May Also Like

0 Yorumlar